Svijet
StoryEditor

Predsjednički kandidat Bloomberg zalaže se za jasniju regulativu oko kriptovaluta  

20. Veljača 2020.
Michael Bloomberg

Piše: FIMA Plus

Predsjednički kandidat Michael Bloomberg predložio je plan financijske reforme kojom se zalaže za jasnije regulative koje se odnose na kriptovalute, Među ostalim, plan sadrži zaštitne mjere protiv budućih financijskih kriza.

Usred predsjedničkog mandata Demokratske stranke Bloomberg je u utorak objavio plan financijskih reformi. U posljednjem dijelu prijedloga, koji se fokusira na američki financijski sustav, zaštitu potrošača i druga područja, predsjednički kandidat se obvezao da će raditi s regulatorima na pružanju jasnijih pravila za kriptovalute.

- Kriptovalute su postale imovina koja vrijedi stotine milijardi dolara, ali regulatorni nadzor ostao je fragmentiran i nerazvijen, rekao je Bloomberg i dodao da iza svakog obećanja o blockchainu, bitcoinu i initial coin offeringu (ICO), također stoji i podosta prijevara i kriminalnih aktivnosti.

Kao rezultat toga, u Bloombergovu prijedlogu stoji pojašnjenje odgovornosti za nadzor kriptovaluta, nudeći okvir za initial coin offering (ICO), zaštitu potrošača od prijevara povezanih s kriptovalutama, pojašnjenje poreza na kripto-ulaganja, kao i definiranje kapitala za institucije koje posjeduju kriptovalute.

Bloomberg je najnoviji kandidat za predsjednika koji je skrenuo pozornost na kriptovalute. Druga dvojica kandidata, Eric Swalwell i Andrew Yang također su se bavila tom temom, prije negoli su odustali od predsjedničke utrke.

16. travanj 2024 18:26