Svijet
StoryEditor

Preminuo je guru menadžmenta Jack Welch

02. Ožujak 2020.
Jack Welch

Jack Welch, po mnogima najveći svjetski guru menagementa, kojeg je magazin Fortune 2000. godine proglasio menadžerom stoljeća preminuo je u nedjelju u svom domu. Njegova je supruga izjavila da je preminuo zbog zatajenja bubrega, prenosi 24sata.

Nakon što je postao najmlađim CEO-om u povijesti GE-a, na čelu te kompanije bio je dvadeset godina, a tijekom njegove je vladavine dionica tvrtke porasla gotovo 3000 posto. Godine 1999. GE postao je najveća svjetska kompanija po tržišnoj vrijednosti koja je tada bila veća od 500 milijardi dolara. Stoga ne čudi što ga je te iste godine Fortune prozvao “Menadžerom stoljeća”, objavljeno je na portalu Jutarnjeg lista. 

Tijekom svoje je vladavine Welch General Electric učinio puno više od industrijskog giganta i to zahvaljujući brojnim akvizicijama i širenjem poslovanja u financije i konzultantske usluge. Usto, kako piše Bloomberg, osnovao je i GE Capital Bank.

Inače, Jack Welch bio je posebni gost regionalnog poslovnog skupa 'Adris Business Forum' kojeg je 2007. godine organizirao poslovni tjednik Lider i Internacionalni centar za profesionalnu edukaciju, uz pokroviteljstvo Adris grupe. Jack Welch je tada održao predavanje menadžerima o tome kako svoju tvrtku učiniti uspješnom kroz kvalitetno vodstvo i inovativnu poslovnu politiku.

25. travanj 2024 06:08