11. listopad 2021.

Shiba Inu (SHIB) porastao za 385 posto prošlog tjedna

Prošli tjedan druga najpopularnija meme kriptovalta shiba inu (SHIB) ostvarila je rast od 385 posto. Samo u srijedu alternativa dogecoina skočila je za 50 posto

Dosegnuvši lokalnu najvišu razinu od 0.0003473 dolara u četvrtak, SHIB je dosegnuo visoko 12. mjesto na ljestvici najvrjednijih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, prema CoinGecku.

S tržišnom kapitalizacijom od gotovo 14 milijardi dolara, SHIB je prebacio Chainlink, Litecoin, Avalanche i Uniswap.

Opisan kao 'eksperiment u decentraliziranoj spontanoj izgradnji zajednice', shiba inu stvorio je pseudonimni programer pod imenom Ryoshi i pokrenuo ga u kolovozu 2020.

Token je u usponu od početka prošlog tjedna, a jedan od najvjerojatnijih razloga za skok je još jedan tweet Elona Muska.

Prošle nedjelje, Musk je objavio sliku svog novog Shibu Inu štenca, Flokija, šaljući valove entuzijazma preko legije SHIB fanova, pa čak i potaknuvši #SHIB trend na Twitteru.

U drugoj prekretnici, podaci iz Etherscana pokazuju da je vojska vlasnika SHIBU-a sada premašila brojku od 700.000.

Skok shiba inua dolazi usred šireg vala na cijelom kripto tržištu, a bitcoin je porastao za 30 posto tijekom prošlog tjedna.

Vodeća kriptovaluta trenutačno trguje iznad 56.000 dolara. Ethereum je porastao za 25 posto tijekom prošlog tjedna, te trenutačno trguje oko 3.600 dolara u trenutku pisanja.