Svijet
StoryEditor

Tesla će ponovno prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja

14. Lipanj 2021.
Investitor, izumitelj i poduzetnik Elon Musk jedan je od žešćih protivnika vodikove tehnologije - vodik i automobile na vodikove gorivne članke jednostavno naziva glupima. No i tehnologija baterija i tehologija vodika razvijaju se paralelno, iznimno brzo, i teško je zasad procijenjivati hoće li si konkurirati

Nakon što je u svibnju ove godine Elon Musk objavio kako će njegova tvrtka Tesla zaustaviti prihvaćanje bitcoina (BTC) kao sredstva plaćanja, sada se opet priča okrenula.

Naime, Musk je na svom Twitteru, kao to i obično biva, objavio kako će Tesla u budućnosti ipak prihvaćati bitcoin kao legitimno sredstvo plaćanja, ali tek kada rudarenje istoga postane barem 50 puta 'zelenije'

Kada je u svibnju zaustavio plaćanja bitcoinom, pozivao se na zaštitu okoliša ali sada nakon posljednje objave ostaje nejasno na koji će način Musk provjeravati koriste li rudari čišću energiju. Također, u svojoj je objavi ponovio kako nije istina da je u prvom tromjesečju ove godine prodao 10 posto zalihe bitcoina koje je Tesla kupila za 1,5 milijardi dolara.

Muskov tweet ponovno je kao i mnogo puta do sada potaknuo rast bitcoina koje su slijedile i ostale digitalne valute, pa se cijelo tržište u jednom trenutku našlo u 'zelenom'. Trenutna cijena bitcoina iznosi 39,196.47 dolara.

 

26. travanj 2024 12:22