Svijet
StoryEditor

Tesla u svoje dobavne lance uključuje blockchain tehnologiju

10. Travanj 2020.
Iduće godine roboti bi trebali početi ugrađivati umetke u ljudski mozak u projektu koji razvija Neuralink, kompanija u vlasništvu Elona Muska. Nakon ugradnje prikupljene informacije razmjenjivat će se s pomoću tehnologije bluetootha koristeći vanjsku jedinicu smještenu iza uha

Piše: FIMA Plus

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), jedno od najvećih američkih javnih poduzeća, napravila je korak dalje. Iz kompanije su objavili da su spremni implementirati blockchain tehnologiju u svoj lanac opskrbe. Vijest je u utorak otkrio pružatelj blockchain logistike CargoSmart. Tesla je uvijek otvoren za inovacije. Sada je odlučio ugraditi blockchain tehnologiju u svoj lanac opskrbe za učinkovito rukovanje robom u lukama, posebno u Kini.

Prema izjavama iz poduzeća, Tesla je testirao primjenu izvedivosti blockchain tehnologije u Shanghai International Port Group. Za vrijeme testiranja aplikacija je skratila vrijeme istovarivanja tereta, što je Tesli olakšalo preuzimanje robe čim je istovarena. Pilot-projekt proveden je u zadnjem mjesecu posljednjeg tromjesečja 2019. Vrijeme u kojem se Tesla trudio brzo isporučiti svoje proizvode zbog povećane potražnje u Aziji.

Tesla i blockchain tehnlogija

U prijavi je Tesla sa svim uključenim stranama u transport podijelio relevantne dokumente o otpremi robe. Kao rezultat, nije bilo potrebe za ručnim pregledom robe kada je stigla u luku. CargoSmart je rekao kako će "blockchain tehnologija ubrzati Tesline postupke preuzimanja tereta na pouzdanoj i sigurnoj platformi".

Šef odjela za COSCO logistiku Wu Yu izjavio je kako je prikazana značajna postignuća učinkovitosti ne samo u procesu istovara tereta već i za planiranje daljnjeg lanca nabave predstavljajući jedinstveni izvor istinitih informacija za dokumentaciju i za sve uključene strane.

Povremeno se vrijeme istovara tereta odgađa ili se u velikoj mjeri remeti ako se izgubi teretnica. To je zato što vlasti u luci ne mogu predati robu bez odgovarajućih dokumenata.

Nakon uspješnog pilot-projekta radi se na pronalasku drugih azijskih luka

Budući da je pilot-projekt bio uspješan, CargoSmart je rekao da sada radi na pronalaženju drugih azijskih luka, uključujući Laem Chabang, Tajland, Qingdao i Kinu. Pored toga, tvrtka se raduje i stvaranju konzorcija koji je u vlasništvu operatora dostave.

U objavi nije jasno navedeno iz koje blockchain mreže je aplikacija razvijena. No ne bismo trebali biti iznenađeni činjenicom da Teslu radi na svojoj blockchain tehnologiji, ali je u svakom pogledu pohvalno. Ogromno je to poduzeće s inženjerima i programerima sposobnim isporučiti stabilnu mrežu.

Ova objava trebala bi vrlo dobro utjecati na dionice Tesle (TSLA) koje su se u vrijeme pisanja borile da porastu iznad sadašnjih $550. Tvrtka će sada biti u mogućnosti učinkovito planirati isporuku svojih proizvoda bez iznenađenja na tom putu.

20. travanj 2024 19:34