Svijet
StoryEditor

U NFT igri Axie Infinity protrgovano više od milijardu dolara

11. Kolovoz 2021.
Axie Infinity igra

NFT igra Axie Infinity prešla je milijardu dolara u volumenu trgovanja između igrača, prikazuju podaci sa platforme CryptoSlam!

U trenutku pisanja, tokeni vrijedni 1.119.737 dolara iz NFT igre inspirirane Pokémonom trgovali su se kroz 2,4 milijuna transakcija. Postoji 338.610 kupaca, 979.230 vlasnika i više od milijun aktivnih korisnika dnevno.

Prekretnica je najnoviji dokaz koji pokazuje da je blockchain igra, pokrenuta 2018. godine, ovog ljeta doista postala viralna. Gotovo petina volumena obavljena je u proteklom tjednu.

Axie Infinity je prva NFT igra koja je premašila milijarderski iznos. Sljedeća igra je NBA Top Shot, igra s košarkaškim kartama za trgovanje, koja se izvodi na flow blockchainu, skupila je 677 milijuna dolara u prodaji. CryptoPunksi se trenutačno nalaze na 3. mjestu s 672 milijuna dolara.

Axiei imaju različite karakteristike koje određuju njihovu sudbinu i rezultat u bitkama s drugim igračima, baš kao i Pokémon. Uključivanje kriptovaluta čini igru puno unosnijom od Pokémona, potičući igrače da troše i uz malo sreće, zarađuju. 

Velika potražnja čini Axie Infinity sve skupljom igrom. Dok nova Pokémon igra košta znatno manje od 60 dolara za 100+ satno iskustvo, jedan ljubimac u Axie Infinityu košta nekoliko stotina dolara.

Međutim, za razliku od Pokémona, igrači mogu slobodno prodati svoje Axie i zarađene SLP tokene na sekundarnim tržištima. Razvojni gaming studio Sky Mavis ovaj model naziva play-to-earn.

U studenom 2020. vijetnamska tvrtka pokrenula je Axie Infinity Shards (AXS), upravljački token koji igračima omogućuje glasovanje o budućnosti igre. Token je ostvario veliki rast posljednjih mjesec dana. 20. srpnja, AXS je imao tržišnu kapitalizaciju od 900 milijuna dolara, sada ima 2,6 milijardi dolara.

Sky Mavis je također pokrenuo decentralizirano tržište za 90.601 parcela virtualnog zemljišta, s kojih igrači mogu razvijati svoje baze rada, prikupljati resurse i izrađivati predmete. Parcele se često prodaju za više od 10.000 dolara, iako većina zemljišnih značajki igranja još nije implementirana.

23. travanj 2024 18:45