Svijet
StoryEditor

Vertiv preuzeo tvrtku E&I Engineering Ireland i njezinu podružnicu Powerbar Gulf LLC

15. Studeni 2021.
Ova akvizicija osnažuje portfelj tvrtke u ponudi pogonskih sklopova za podatkovne centre i ključna komercijalna te industrijska tržišta

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, objavio je da su Vertiv Holdings Ireland DAC, privatna kompanija organizirana kao društvo s ograničenom odgovornošću u Irskoj ('Irish Buyer'), korporacija iz grada Ohia Vertiv International Holding Corporation ('US Buyer' koji zajedno s Irish Buyerom čini 'Buyers', a svaki od njih je 'Buyer') te Vertiv uspješno završili svoju prethodno najavljenu akviziciju tvrtke E&I Engineering Ireland Limitied, privatno dioničko društvo u Irskoj te njezine podružnice Powerbar Gulf LLC, izravno strano ulaganje u obliku društva s ograničenom odgovornošću koje je inkorporirano i registrirano u ekonomskoj zoni Ras Al Khaimah, Government of Ras Al Khaimah (kolektivno poznati kao 'E&I').

– Drago nam je što možemo poželjeti službenu dobrodošlicu E&I timu u Vertiv. Tijekom ovog procesa ponovno smo brzo potvrdili činjenicu da je impresivni E&I tim bogat u talentu i jak u svojim sposobnostima. Ova kombinacija je stvarni primjer kako dvije tvrtke mogu udružiti svoje snage kako bi snažno pojačale svoju kolektivnu sposobnost u stvaranju vrijednosti za kupce, zaposlenike i dioničare – izjavio je Rob Johnson, izvršni direktor tvrtke Vertiv.

– Ovo je sjajna prilika za kupce i zaposlenike tvrtke E&I. Kombinirajući dva visoko komplementarna te već dokazana modela poslovanja usustavljenja je jedna respektabilna, globalna i rezultatski orijentirana organizacija koja može pružiti kritičnu digitalnu infrastrukturu te kontinuirana rješenja za brojne svjetske zemlje. To nam se nije činilo mogućim dok smo osnivali E&I prije 35 godina. Međutim danas, službenim spajanjem tvrtki Vertiv i E&I, ovo je realnost – rekao je Phillip O'Doherty, osnivač tvrtke E&I koji će svoju karijeru nastaviti u Vertivu.

25. travanj 2024 09:51