Svijet
StoryEditor

[Video]: Loto Nissan GT-R - Novi supersportaš

26. Rujan 2021.
Nissan GT-R Premium Edition T-spec

Japanski Nissan, poznat po modelima GT-R koji su u život krenuli još 2007., prošloga je tjedna predstavio novu, posljednju inačicu svoga supersportaša GT-R-a. U prodaji će se naći u dvije verzije: Nissan GT-R Premium Edition T-spec i Nissan GT-R Track Edition Engineered by NISMO T-spec.

Japanski superautomobil moći će kupiti samo oni najsretniji, i to doslovno, jer će se za stotinu primjeraka koji će izići s proizvodnih traka boriti kupci čija će imena biti izvučena slučajnim odabirom s popisa na koji se potencijalni kupci mogu prijaviti. Taj način prodaje još nije viđen u automobilističkom svijetu, ali za sve postoji prvi put, pa se tako od listopada ove godine svi zainteresirani mogu zapisati na Nissanov popis i nadati se da će baš njihovo ime biti izvučeno kako bi dobili priliku kupiti jedan od ta dva zaista posebna automobila. Tko bude izvučen, morat će izdvojiti od 122.000 do 138.000 eura, ovisno o opciji i paketu opreme.

Oba nova modela izrađena su tako da zadovoljavaju Nismove standarde. Inače, to je interna Nissanova tvrtka za tuning i performanse, pa se novi GT-R-ovi mogu pohvaliti s posebno izrađenom karoserijom, keramičkim kočnicama i stražnjim spojlerom izrađenim od karbonskih vlakana. Pogonski sklop tvore 3,8-litreni V6 biturbo koji nudi 570 KS i 637 Nm okretnog momenta, maksimalna mu je brzina 315 km/h, a do 100 km/h ubrzava u samo 2,8 sekundi. 

13. travanj 2024 19:26