Svijet
StoryEditor

Visa kupila CryptoPunk NFT za 49,5 ethera

24. Kolovoz 2021.

Visa je kupila CryptoPunk NFT za 49,5 ethera, koji trenutačno vrijedi oko 165.000 dolara.

U posljednjih 60 godina Visa je izgradila zbirku povijesnih trgovačkih artefakata, od ranih papirnatih kreditnih kartica do zip-zap stroja. Danas, kada ulazimo u novu eru NFT trgovine, Visa pozdravlja CryptoPunk #7610 u našoj kolekciji, navodi Visa putem tweeta u kojem je objavila vijest.

Kupnja je izvršena 18. kolovoza 2021. godine. Visa je optimistična pa pitanju NFT-ova. Platni div ne samo da vjeruje da će NFT-ovi igrati važnu ulogu u budućnosti maloprodaje, društvenih medija, zabave i trgovine, već svoj novac ulaže u područje.

- Kako bismo pomogli klijentima i partnerima da sudjeluju, potrebno nam je iz prve ruke razumjeti infrastrukturne zahtjeve globalnog brenda za kupnju, pohranu i iskorištavanje NFT-a - rekli su iz Vise.

U tu svrhu, Visina kupnja CryptoPunka simbolizira, barem iz tvrtkine perspektive, NFT koji simbolizira uzbuđenje i priliku ovog određenog kulturnog trenutka. Cut Sheffield, šef kripto odjela u Visi, također je pronašao poseban interes za presjek NFT-ova i sporta.

- NFT-ovi dobivaju na zamahu kao digitalne prve sportske uspomene. Očekujemo veliki broj novih slučajeva u godinama koje slijede - rekao je Sheffield u pripremljenom priopćenju.

Prema Sheffieldu, Visa može omogućiti 'sigurnu trgovinu' u NFT industriji. U kratkoročnom razdoblju, to uključuje pomaganje brendovima i tvrtkama da bolje razumiju NFT tržište i kako može pomoći tim subjektima kada je u pitanju angažman kupaca. Nadalje, Visa radi na novim konceptima i partnerstvima za koje vjeruje da će podržati NFT kupce, prodavače i kreatore.

- Radujemo se što ćemo podijeliti više u mjesecima koji slijede - kazao je Sheffield.

25. travanj 2024 17:50