Svijet
StoryEditor

Zuckerberg opet u šopingu

05. Prosinac 2020.
mark zuckernerg

Za milijardu američkih dolara, prema neslužbenim podacima, Facebook je ovaj tjedan kupio platformu Kustomer, specijalista za upravljanje potrošačima.

U odnosu na 19 milijardi dolara za koliko je 2014. kupio WhatsApp, pa i dvije milijarde dolara koliko ga je iste te godine stajalo preuzimanje Oculus VR-a, možda se to čini kao sitnica, ali o kakvom je potezu riječ, govori i podatak da je za milijardu dolara prije osam godina Facebook kupio Instagram.

Preuzimanje Kustomera Facebooku bi trebalo pomoći da pobjegne konkurentima s TikToka i Snapchata koji grade biznis lukavo upravljajući korisničkim iskustvima. Startup Kustomer prije pet su godina osnovali Brad Birnbaum i Jeremy Suriel, a prema procjenama PitchBooka, posljednji mu je put vrijednost procijenjena na 710 milijuna dolara.

Plan Facebooka, na čelu s Markom Zuckerbergom, navodno je da udvostruči tu platformu koja bi mu trebala pomoći da zaokruži svoj prodajni ekosustav. Od dvije milijarde Facebookovih korisnika samo 175 milijuna upotrebljava tu mrežu za pružanje usluge kupcima/tvrtkama i ponajprije posluje s pomoću nje. Kustomerovom tehnologijom Zuckerberg i taj problemčić kani riješiti.

20. travanj 2024 13:08