Tehnopolis
StoryEditor

6 posto odraslih u SAD-u planira kupiti Apple Watch

17. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Otprilike šest posto odraslih u SAD-u planira kupiti Apple Watch, tvrdi anketa koje je proveo Reuters u suradnji s Ipsosom.

Anketa je pokazala i kako su muškarci zainteresiraniji za kupnju od žena – svega četiri posto žena u odnosu na devet posto muškaraca koji planiraju kupiti prvi veliki proizvod Tima Cooka. Ipsos je anketirao 1829 odraslih Amerikanaca u razdoblju od 8. do 14. travnja.

Prema izračunu, otprilike 15 milijuna odraslih u SAD-u bi moglo kupiti Appleov pametni sat. Wall Street je na globalnoj razini predvidio da će Apple Watch kupiti između 10 i 32 milijuna korisnika.

Anketa je pokazala kako je 18 posto ispitanika ‘iznimno ili donekle zainteresirano‘ za kupnju. 76 posto ispitanika nije iskazalo interes. Najzainteresiraniji (34%) su muškarci u dobi između 18 i 28 godina.

Apple nije objavio brojku naručenih uređaja, ali Tim Cook je izjavio kako prodaja ide ‘izvrsno‘. Neke od procjena su kako je prvog dana prednarudžbi u SAD-u naručeno milijun Apple Watch uređaja.

Apple Watch, čija se cijena kreće između 349 dolara za osnovni Sport model do 17 tisuća dolara za verziju od 18-karatnog zlata, korisnicima pruža mogućnosti provjeravanja mailova, slušanja glazbe, poziva, te brojne druge opcije. Sukladno rezultatima ankete, prosječni kupci su odrasli u dobi od 30 do 39 godina. Naime, 13 posto ispitanika koji spadaju u tu kategoriju tvrde kako namjeravaju kupiti Apple Watch, a slijedi ih dobna skupina od 18 do 29 godina s 10 posto.

Gotovo trećina ispitanika posjeduje iPhone. Među ispitanicima koji ga ne posjeduju, 8 posto se planira prebaciti na iPhone kako bi mogli koristiti Apple Watch.

25. travanj 2024 12:54