Tehnopolis
StoryEditor

Airbnb procijenjen na nevjerojatnih 25 milijardi dolara

29. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Airbnb, najpopularniji servis za rezerviranje privatnog turističkog smještaja, nedavno je procijenjen na nevjerojatnih 25,5 milijardi dolara.

Naime, Airbnb je osigurao novo ulaganje u iznosu od 1,5 milijardi dolara, zbog čega je vrijednost kompanije procijenjena na gore navedeni iznos. Kompanija je tako postala vrjednija i od nekih poznatih lanaca hotela, kao što je Marriott (vrijedan 21 milijardu dolara) i turističke internetske stranice Expedia, od koje je dvostruko vrjedniji.

Airbnb u ovoj godini očekuje prihode od 850 milijuna dolara uz neto gubitak od 150 milijuna dolara. Takvi rezultati ne čude s obzirom da se Airbnb još uvijek širi te istovremenu suočava s brojnim zakonskim preprekama koje koče brži rast poslovanja. Kompanija je nedavno doživjela uspjeh na Kubi, gdje ima oko dvije tisuće oglasa za smještaj iako u toj zemlji malo tko ima pristup internetu.

Poteškoće su brojne. Neki gradovi, primjerice San Francisco, ne dozvoljavaju iznajmljivanje privatnog smještaja jednako često kao što je to moguće u hotelima. Jedno vrijeme kompaniji nije bilo dozvoljeno poslovati u New Yorku.

21. travanj 2024 08:12