Tehnopolis
StoryEditor

Alibaba želi da mobilno plaćanje izvršite skeniranjem vlastitog lica

05. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Alibaba, kineski div specijaliziran za e-trgovinu, planira predstaviti opciju prepoznavanja lica imena Smile to Pay. Pomoću te opcije korisnici bi mogli plaćati za stvari koje kupuju jednostavnim skeniranjem lica putem smartphonea.

- Online plaćanje je uvijek komplicirano. Danas ću vam pokazati novo tehnološko rješenja koje predstavlja budućnost plaćanja – izjavio je Jack Ma, suosnivač i glavni čovjek kompanije prilikom predstavljanja na CeBIT konferenciji koja se održala u nedjelju u Njemačkoj.

Alibaba je svoje rješenje, koje bi trebalo uvesti revoluciju u svijet mobilnog plaćanja, predstavio u približno isto vrijeme kao i velike tehnološke tvrtke kao što su Apple, Samsung i Google. Apple, primjerice, vjeruje kako je ključ populariziranja mobilnog plaćanja skeniranje otisaka prstiju. Alibaba očito drugačije vidi stvari. Nadajmo se samo da su svi skupa promislili o potencijalnim načinima zlouporabe takvog oblika mobilnog plaćanja. Smile to Pay je još u procesu proizvodnje i nije poznat datum kada bi mogao biti predstavljen javnosti.

20. travanj 2024 02:24