Tehnopolis
StoryEditor

Altwork Station - Ležeći za računalom

14. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Dugotrajno sjedenje za računalom postalo je svakodnevica. Za računalom radimo, komuniciramo, zabavljamo se... No posljedice koje to ostavlja na zdravlje nisu zanemarive, pogotovo kad je riječ o kralježnici koja je prva na udaru.

Do sada smo vidjeli razna rješenja koja tome doskaču više ili manje uspješno, ponajprije razne ergonomske stolice, no novi Altwork Station ovom problemu pristupa ispočetka i posve radikalno. Ovaj sustav dizajniran je za uporabu računala onako kako vam najbolje odgovara pa ga je tako, osim u standardni sjedeći, moguće postaviti i u ležeći ili poluležeći položaj. Štoviše, moguće ga je rabiti i tako da se za njim uspravno stoji. Razina fleksibilnosti takva je da se praktički malo što može mjeriti s ovom stanicom – koji vam god položaj u nekom trenutku najviše odgovara, Altwork Station u njega se može postaviti.

Sustav dolazi sa standardnim VESA utorom na koji je moguće priključiti praktično svaki LCD monitor, a moguće je priključiti i više njih sve dok im težina ne prelazi 15-ak kilograma. Ukupna je težina stanice s prosječnim monitorom i laptopom pak oko impresivnih 113 kilograma. Kako bi se svaka tipkovnica mogla upotrebljavati i pod neobičnim nagibima, isporučuju se posebni magnetski držači koji je drže za radnu površinu. Cijena u pretprodaji je 3900 dolara, a kad se pojavi na tržištu iduće godine, bit će 5900 dolara. Papreno, ali zlata vrijedno za kralježnicu ako si ovakav sustav možete priuštiti.

01. svibanj 2024 02:24