Tehnopolis
StoryEditor

Apple će 9.ožujka predstaviti Apple Watch?

01. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Apple je počeo slati pozivnice za medijski događaj koji će se održati 9. ožujka u San Franciscu.

Iako nije specificirano koji je povod, razumno je očekivati da će glavna zvijezda događaja biti Apple Watch, budući da na pozivnicama piše samo ‘Spring Forward‘, što je igra riječima koja implicira ljetno računanje vremena. Tim Cook je ranije najavio kako će se Appleov pametni sat na tržištu pojaviti u travnju. Pretpostavlja se da će Apple osim sata predstaviti još novih proizvoda.

Što možemo očekivati od Appleovog pametnog sata?

Korisnici će moći birati između nekoliko ponuđenih zaslona. Jedan od glavnih fokusa je fitness aplikacija – sat će mjeriti otkucaje srca pomoću četiri senzora locirana na poleđini sata te pratiti potrošnju kalorija kroz dan. Isto tako, upozoravat će vas ako, primjerice, predugo sjedite. Sve će biti sinkronizirano s drugim Apple uređajima, kao što je iPhone, kako bi korisnici imali dublji uvid u statistike.

Ovako će izgledati home screen, na kojem će se nalaziti sve aplikacije:

 

Jedan od zanimljivijih dijelova sata je rotirajuća ‘digitalna kruna‘, pomoću koje će korisnici skrolati kroz aplikacije i kontakte, zumirati i slično. Ako stisnete tu digitalnu krunu, ona vas vraća na početni zaslon, a pomoću nje možete doći i do popisa kontakata.

Apple Watch omogućava i čitanje poruke, a postojat će i opcija odgovaranja pomoću unaprijed kreiranih rečenica, kao što su ‘Nazvat ću te.‘ ili ‘Tu sam za 5 minuta.‘. Na raspolaganju će biti i emoji ikone umjesto teksta. S prijateljima možete komunicirati i preko ‘črčkarija‘. Sat dopušta i primanje poziva, odnosno razgovor.

Osim poruka, na satu će biti dostupne i karte, a unutar njih i opcija uputa za orijentaciju u prostoru, pri čemu će Apple Watch lagano vibrirati kada trebate skrenuti. Siri će također biti jedna od opcija koje možete koristiti. Dostupno je i pregledavanje fotografija pohranjenih na iPhoneu, a omogućeno je i instaliranje aplikacija kao što je Facebook. Velikom količinom funkcija korisnici će moći upravljati s iPhonea. Pametnim satom moći ćete i plaćati i to jednostavnim prislanjanjem na uređaje koji podržavaju NFC tehnologiju.

Apple Watch bit će dostupan u dvije veličine, a zahtijevat će svakodnevno punjenje. Remeni na satovima bit će zamjenjivi.

26. travanj 2024 04:30