Tehnopolis
StoryEditor

Apple ‘masno‘ zarađuje od prodaje remena za Apple Watch

19. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Podaci koje je sakupila istraživačka tvrtka Slice Intelligence pokazuju kako kupci Apple Watcha troše dodatan novac i na kupnju zamjenskih remena za Appleov pametni sat.

Apple još nije objavio koliko je prodanih satova, osim što u službenoj izjavi stoji kako je kompanija oduševljena popularnošću. Slice, pak, procjenjuje kako je Apple do sredine lipnja u SAD-u prodao 2,79 milijuna pametnih satova. Brojka ne uključuje prodaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Kanadi, Kini, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu i Japanu. Prodaju će zasigurno dodatno osnažiti i činjenica da će se Apple Watch od ovog tjedna moći kupiti i u Appleovim trgovinama.

Slice tvrdi kako je otprilike 17 posto kupaca Apple Watcha kupilo i dodatni remen za pametni sat. 49 dolara vrijedan Sport remen je najpopularniji odabir, a na drugom mjestu je 149 dolara vrijedan remen naziva Milanese Loop.

O golemoj zaradi koju Apple ima od prodaje remena govore analize nekih analitičarskih tvrtki prema kojima za proizvodnju remena Apple izdvaja svega 2,05 dolara. U tu procjenu nisu uključeni troškovi pakiranja i dostave, ali čak i kada se to doda, vidljiv je golem potencijal zarade za Apple.

26. travanj 2024 14:21