Tehnopolis
StoryEditor

Apple predstavio novi iPhone 6S i najveći iPad do sada

10. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Apple je sinoć u San Franciscu predstavio iPhone 6S i 6S Plus, novi iPad Pro te novi Apple TV.

Novi iPhone 6S i 6S Plus izvana izgledaju identično svojim prethodnicima. Promjene su se većinom zbile "pod haubom". Uređaji su zasnovani na čipu A9, za kojeg je Apple opetovano isticao da ima 90% bolje grafičke performanse od prethodnika te da se u tom smislu može nositi s konzolama. Jedini problem - nijednom nije specificirano o kojim se konzolama radi. Najveće novosti uređaja su tehnologija 3D Touch te poboljšana kamera iSight, prenosi Bug.hr.

iPad Pro je najveći tablet kojeg je Apple proizveo. Ima ekran dijagonale 12,9 inča. Širina ekrana je ista poput visine ekrana iPad Aira. Zasnovan je na Appleovom čipu A9X. Baterija bi mu trebala trajati oko 10 sati aktivnog korištenja. Uz iPad Pro, predstavljen je stilus, jednostavno nazvan Pencil.

Novi Apple TV se izrazito oslanja o glasovno upravljanje i sadrži vlastiti App Store. Sastoji se odset-top boxa te daljinskog upravljača sa staklenim touchpadom, senzorom pokreta i mogućnošću prepoznavanja glasa. Glasovno pretraživanje istvoremeno se vrši na raznim servisima (iTunes, Netflix, Hulu, HBO i Showtime), a rezultati pretraživanja prikazuju se unutar istog sučelja.

03. svibanj 2024 03:49