Tehnopolis
StoryEditor

Apple u prvom vikendu prodao 9 milijuna novih iPhonea

23. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Apple je danas objavio kako je tijekom prvog vikenda nakon objave prodao čak 9 milijuna novih iPhonea 5S i 5C. Time je kompanija značajno nadmašila prethodni rekord koji je lani postavio iPhone 5, koji je u prvom vikendu prodan u ‘samo‘ 5 milijuna primjeraka.

Naravno, ovaj puta riječ je o dva modela naspram jednog, a Apple ne navodi koliki je njihov omjer u objavljenom rezultatu. Ipak, objave iz drugih izvora navode kako u prodaji znatno prednjači jači model iPhone 5S, gotovo tri puta više od jeftinijeg iPhonea 5C.

Također, nezavisni podaci već navode kako navedena dva modela već čine 1,5 posto ukupne baze iPhonea u SAD-u.

Apple je objavio i kako je njegov novi operativni sustav za mobilne uređaje iOS 7, koji je službeno objavljen prošlog tjedna, već instaliran na preko 200 milijuna uređaja.

Dobrim rezultatima zasigurno je pomogla i činjenica da se među 11 tržišta na kojima je započela prodaja novih iPhonea ovaj puta našlo i kinesko gdje je potražnja za njima iznimno velika.

Za očekivati je kako će se ovi odlični rezultati odraziti i na porast cijene dionica Applea koja je pala nakon nedavnog službenog predstavljanja novih iPhonea. Tada su, naime, analitičari kritizirali nedovoljnu količinu inovacija, no korisnicima, očito, to nije bilo presudno u odluci o kupovini novih telefona.

03. svibanj 2024 10:27