Tehnopolis
StoryEditor

Apple ušao na kinesko tržište sa 760 milijuna potencijalnih korisnika

23. Prosinac 2013.

Američki tehnološki div Apple objavio je danas da je s najvećim mobilnim operaterom na svijetu, kineskim China Mobileom, sklopio dugo očekivani sporazum o isporuci iPhonea kineskim kupcima.

Sporazum će Appleu donijeti širi pristup ogromnom kineskom tržištu i približiti ga oko 760 milijuna China Mobileovih pretplatnika. Kineski operater trenutno uspostavlja najveću u svijetu mobilnu mrežu četvrte generacije.

Prema dogovoru dvije kompanije, modeli iPhone 5S i iPhone 5C moći će se od 17. siječnja kupiti u maloprodajnim trgovinama China Mobilea i Applea u Kini, navodi se u Appleovom priopćenju. Detalji o cijenama nisu navedeni.

"Znamo da mnogi postojeći ali i potencijalni novi klijenti China Mobilea nestrpljivo čekaju nevjerojatnu kombinaciju iPhonea na vodećoj mreži China Mobilea", istaknuo je predsjednik uprave kineske komapnije Xi Guohua.

Čelnik Applea Tim Cook naglasio je pak da je "Kina iznimno važno tržište za Apple i naše partnerstvo s China Mobileom pruža nam priliku da klijentima najveće mreže na svijetu ponudimo iPhone".

Pregovori Applea i China Mobilea trajali su godinama a ključna prepreka dogovoru navodno je bio zahtjev američke kompanije da im kineski operater osigura jamstva o obujmu prodaje.

03. svibanj 2024 07:30