Tehnopolis
StoryEditor

Bivši Microsoftov CEO Steve Ballmer napušta upravni odbor kompanije

20. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Steve Ballmer, Microsoftov bivši izvršni direktor, napušta upravni odbor te kompanije.

To se da naslutiti iz pisma koje je poslao svojem nasljedniku Satyi Nadelli, a objavljeno je na Microsoftovim stranicama. U pismu Ballmer naglašava odlike kompanije i sugerira da se pod Nadellinim vodstvom događaju dobre stvari.

- Microsoft je moje životno djelo te sam ponosan i uzbuđen zbog stvari koje se pod trenutnim vodstvom događaju u kompaniji. Izazovi postoje, ali su mogućnosti još veće. Niti jedna tvrtka na svijetu ne posjeduje takvu mješavinu softverskih, cloud i hardverskih vještina. Dovoljno smo profitabilni da možemo ulagati u dugoročne projekte, ali ih izvesti u kratkim rokovima - uvjeren je Ballmer.

Ballmer je naglasio i izazove koji stoje pred Microsoftom.

- Microsoft mora biti odvažan i riskirati da bi uspio u novom okruženju. U svijetu mobilnih uređaja i clouda, razvoj softvera je ključna vještina, ali uspjeh podrazumijeva i brojne druge stvari kao što su pretplate, hardverska bruto marža i prihodi od oglašavanja. Promjena uz održavanje postojećeg poslovanja zahtijeva hrabrost i neustrašivost, ali vjerujem da menadžerskom timu Microsofta toga ne nedostaje.

Ballmerov potez i izjava dolaze nakon što je Microsoft najavio velika rezanja broja zaposlenika.

Nadella je izrazio podršku Ballmerovom odlasku ovim riječima:

- Najprije, hvala na podršci za vrijeme mojeg prelaska ove godine i za posljednje 34 godine. Bila je čast raditi s tobom i učiti od tebe. Pod tvojim je vodstvom stvoren izvrstan temelj za nadogradnju.

Ballmer je još uvijek najveći pojedinačni dioničar Microsofta, a sada ima više vremena posvetiti se košarakaškom klubu Los Angeles Clippers, čiji je također vlasnik.

20. travanj 2024 16:34