Tehnopolis
StoryEditor

Blackberry traži partnere kako bi mogao konkurirati novom savezu Applea i IBM-a

26. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Blackberry je u pregovorima s rivalskim tehnološkim tvrtkama jer traži partnera kako bi se mogao natjecati s novonastalim savezom Applea i IBM-a.

John Chen, CEO tvrtke, izjavio je kako je Blackberry u ranoj fazi pregovora s tvrtkama radi suradnje na tržištu. Odbio je, međutim, reći o kojim se tvrtkama radi.

- Radimo na pregovorima i možda ćemo surađivati s nekim tvrtkama. Ne mislim da je potpuna samostalnost uvijek dobra strategija - kazao je CEO Blackberrya.

Nakon što je prošlog tjedna objavljeno partnerstvo Applea i IBM-a, dionice Blackberryja pale su za skoro 5 posto. Chen tvrdi da je to partnerstvo i dobro i loše za Blackberry te je izjavio kako ga zanima kako će funkcionirati suradnja ta dva tehnološka diva, budući da su obje tvrtke navikle na dominaciju.

Chen tvrdi da se Blackberry nema čega bojati budući da je restrukturiranje te tvrtke gotovo dovršeno te da će se fokusirati na poduzetnike.

Prodaja Blackberryjevih uređaja zadnjih godina dramatično je pala te da na mnogim zapadnim tržištima drže udio od svega dva posto.

Chen je najavio kako će se Blackberry usmjeriti na financijske usluge i zdravstvo.

20. travanj 2024 18:28