Tehnopolis
StoryEditor

Broj korisnika Facebook Messengera je u posljednja tri mjeseca narastao za 100 milijuna

12. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Mark Zuckerberg je u četvrtak izjavio kako Facebookov Messenger sada broji čak 700 milijuna korisnika, što je 100 milijuna korisnika više nego što je zabilježeno u ožujku ove godine, kada je ta aplikacija za dopisivanje brojila više od 600 milijuna korisnika.

Također, David Marcus, direktor Facebook Messengera, je izjavio kako je samo na Android uređajima Messenger aplikacija skinuta više od milijardu puta.

Facebook već dugo pokušava Messenger pretvoriti u zasebnu društvenu platformu, s vlastitim funkcionalnostima i mogućnostima koje ga razdvajaju od samog Facebooka. Kompanija je tako u ožujku dopustila programerima da kreiraju aplikacije namijenjena isključivo Messengeru.

Messenger je samo jedan u nizu Facebookovih samostalnih platformi. Tu je još i WhatsApp, koji broji 800 milijuna korisnika, te Instagram, s više od 300 milijuna korisnika.

Za kraj, informaciju treba uzeti s jednom rezervom – Facebook nije specificirao što točno znači ‘više od 600 milijuna‘. Postoji šansa da je u ožujku imao 690 milijuna, a sad ima 710 milijuna korisnika.

27. travanj 2024 06:46