Tehnopolis
StoryEditor

Combis Government Day

24. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Regionalni sistem integrator Combis organizirao je drugi po redu, Combis Government Day, događanje namijenjeno državnoj upravi i javnom sektoru.

Combisovi stručnjaci predstavili su sudionicima niz aktualnih i naprednih tehnologija koje su top teme suvremenog upravljanja, omogućuju konsolidaciju IT-a te veću učinkovitost javne uprave. Uključivale su rješenja iz područja komunikacija, upravljanja procesima, optimizacije troškova te naravno, virtualizacije i Cloud rješenja.- Državna uprava i javni sektor se susreću s nizom izazova. Combis želi poručiti kako tehnologija danas može odgovoriti na zahtjev za efikasnošću, transparentnošću, fleksibilnošću i uštedama. Stoga smo danas u sklopu Government Daya predstavili upravo takva rješenja na nizu kvalitetnih primjera – rekao je Perica Šandić, zadužen za prodaju i odnose s državnom upravom i javnim sektorom.

Darko Parić, pomoćnik ministra uprave za e-Hrvatsku, rekao je kako je IT osnovno sredstvo i način na koji država može biti transparentna.- Vizija i misija države kao i moja osobna vizija je integrirati sustave koje već posjedujemo kako bismo dijelili informacije, podigli razinu komunikacije te time i sadašnju razinu transparentnosti i efikasnosti – rekao je Parić.Na Government Dayu je održan niz predavanja s poslovnom tematikom. Prvo je predstavljena implementacija jedinstvenog kontakt centra koji omogućuje unapređenje modela centralizirane komunikacije prema građanstvu koristeći sve suvremene komunikacijske kanale (voice, email, web, video, chat i društvene mreže). Također je bilo govora o xRM platformi za upravljanje korisnicima, što se u javnoj upravi može iskoristiti za optimiziranje troškova. Što se tiče poslovno-tehnoloških prezentacija, Combisovi stručnjaci su prikazali izgradnju i održavanje Private Cloud rješenja, jedinstveno namijenjenog potrebama državne uprave i javnih poduzeća.

25. travanj 2024 07:13