Tehnopolis
StoryEditor

Digitalizirajte svoju kućnu biblioteku

04. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Tvrtka Qidenus, specijalizirana za visoku inovativnu robotiku, razvija, proizvodi i plasira na tržište potpuno automatizirane skenere knjiga. Ovi robotski skeneri su pomogli u digitalizaciji 80 posto knjiga u nekim europskim nacionalnim knjižnicama.

Tvrtku Qidenus osnovala je 2004. godine Sophie Qidenus iz Austrije. Njen prvi izum bio je robotizirani prst za okretanje stranica partitura kako glazbenici ne bi morali micati ruke sa svojih instrumenta. Sljedeći pothvat bio je stvaranje automatiziranih skenera za knjige. Qindeus nudi više od deset modela, a cijene se kreću od 70 tisuća eura. Među njihovim klijentima su neke europske nacionalne knjižnice, Nacionalna knjižnica u Aleksandriji te Google Books Project.

Qidenus je nedavno razvio novi inovativni skener knjiga sa sustavom za potpuno automatizirano okretanje stranica i skeniranje. Qidenus je prije dva tjedna na tehnološkom sajmu CeBit predstavio novu SMART seriju. Smart Book Scanner je automatizirani skener knjiga koji je namijenjen kupcima da koriste u udobnosti svoga doma i tako digitaliziraju svoju kućnu biblioteku. Ovim proizvodom se tvrtka približava širem tržištu, dok su do sada prodavali svoje proizvode uglavnom arhivama i knjižnicama.

Nova serija ručne opreme za skeniranje knjiga Smart Book Scanner omogućuje kvalitetu slike s integriranim CMOS senzorom u tehnologiji snimanja slike, oprezno i konzervativno postupanje s knjigama zbog V-oblika sustava te povećanu produktivnost.

25. travanj 2024 01:39