Tehnopolis
StoryEditor

Dimenzije su mu plus

30. Svibanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Novi Samsungov tablet koji je ovih dana stigao i na europsko tržište dolazi u trenutku kad cijelo tržište klizi prema dolje. Jesu li se kupci zasitili tableta i koja rješenja nudi Samsung kako bi ih uvjerio da nabave te uređaje?

Na prvi pogled jasno je da Galaxy Tab A slijedi Appleovu filozofiju budući da su mu dimenzije u dlaku iste kao kod iPada – riječ je o 9,7-inčnom zaslonu omjera stranica 4:3. U Samsungu tvrde kako time prate navike potrošača, a navedeni je format pogodniji za pregledavanje internetskih stranica, kao i elektroničkih knjiga i časopisa.

Odabir tih dimenzija svakako bilježimo kao plus, iako valja napomenuti da je rezolucija za današnje pojmove (pre)skromnih 1024 x 768 točaka. Tablet ima 1,2-gigahercni četverojezgreni procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB za pohranu podataka te mogućnost proširenja microSD karticom. Osnovna verzija tableta podržava Wi-Fi, a postoji i inačica s podrškom za brzu LTE vezu.

Treći, najopremljeniji model, dolazi sa Samsungovom S-Pen olovkom koja omogućuje dodatne funkcionalnosti prije svega za poslovne korisnike. Uređaj ima Android 5.0 Lollipop, posebne opcije koje omogućuju kontrolu načina na koji se djeca koriste tabletom, a tu su i predinstalirani Microsoftovi Office, PowerPoint, OneNote i OneDrive. Početna cijena kod nas bit će 2399 kuna.

02. svibanj 2024 10:41