Tehnopolis
StoryEditor

Ellen Pao priznala: Pogriješili smo!

07. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Ellen Pao, neželjena izvršna direktorica Reddita, ispričala se korisnicima zbog, kako kaže, ‘dugog niza pogrešaka‘. Korisnici su, nezadovoljni načinom na koji vodi Reddit, pokrenuli peticiju čiji je cilj ukloniti Pao s njezine trenutne funkcije.

- Zakazali smo u komunikaciji sa zajednicom i moderatorima koje smo odjednom zatrpali velikim promjenama. Izgubili smo njihovo povjerenje. – objavila je Pao.

Pao je na udaru kritika od petka, kada je objavljeno da je Victoria Taylor, popularna zaposlenica Reddita, napustila kompaniju, a odmah potom su srušene brojne stranice koje su protestirale zbog njezinog odlaska. Taylor je pomogla u pokretanju popularne Redditove ‘Ask Me Anything‘ inicijative, u kojoj su sudjelovali Bill Gates te američki predsjednik Barack Obama.

Nezadovoljni Redditori potom su pohrlili potpisati peticiju u čijem se opisu, između ostalog, Pao optužuje za cenzuru te joj se prebacuje da se služi tužbama kako bi dospjela do vrha. Peticiju je do danas potpisalo više od 200 tisuća ljudi.

U isprici su navedena i tri konkretna buduća koraka – kreiranje novih web alata koji će moderatorima pomoći u obavljanju posla, unaprjeđenje administrativne komunikacije s moderatorima te omogućavanje moderatorima da se vrate na starije verzije pretrage.

20. travanj 2024 00:34