Tehnopolis
StoryEditor

Ellen Pao više nije izvršna direktorica Reddita

13. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Ellen Pao je u petak podnijela ostavku na mjesto izvršne direktorice Reddita. Njezin potez je okončao aferu koja je započela otpuštanjem popularne moderatorice Reddita, Victorie Taylor.

Moderatori su zatvorili nekoliko stotina stranica koje su prosvjedovale protiv njezinog odlaska. Čini se kako je dobila otkaz, a nagađanja je donekle potvrdila i sama Taylor komentarom kako je ‘ošamućena viješću‘. Taylor je pomogla u pokretanju Redditove ‘Ask Me Anything‘ inicijative, u kojoj su sudjelovali Bill Gates te američki predsjednik Barack Obama.

Potez je izazvao bijes Redditora, zbog čega je pokrenuta peticija, u čijem se opisu Pao optužuje za cenzuru te joj se prebacuje da se služi tužbama kako bi dospjela do vrha. Peticija je na koncu prikupila više od 213 tisuća potpisa.

Ellen Pao se prije ostavke ispričala se korisnicima zbog ‘dugog niza pogrešaka‘ te obećala promjene koje će moderatorima olakšati vođenje zajednice.

Na njezino će mjesto zasjesti Steve Huffman, suosnivač Reddita i prvi izvršni direktor, što je objavio Sam Altman, član odbora Reddita, u službenom priopćenju. Altman je dodao i kako ga je zastrašio broj rasističkih i mizoginih komentara upućenih Pao te zaključio kako manjak suosjećanja, karakterističan za internetsku komunikaciju, nije dobar. Slično je reagirala i Pao u otkaznom pismu, podsjećajući na štetnost uvredljivih komentara.

Za NYT je izjavila kako odlazi zbog toga što ona i odbor imaju različite poglede na ovogodišnji Redditov rast, a zajednici je poručila kako ih ostavlja u dobrim rukama Stevea Huffmana.

04. svibanj 2024 15:07