Tehnopolis
StoryEditor

Facebook je novi lider mobilnog i video oglašavanja

17. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Iako se sve više brendova baca na mobilno oglašavanje, Facebooku već neko vrijeme u tom segmentu poslovanja ide nevjerojatno dobro.

Facebook već peti kvartal za redom drži čak jednu trećinu rasta digitalnog oglašavanja u SAD-u, a poslovanje kompanije u tom segmentu i dalje ubrzano raste dok ukupno tržište digitalnog oglašavanja raste sve sporije. Facebook je glavni pokretač seobe novca od oglašavanja na mobilne platforme, tvrde analitičari Morgan Stanleyja.

Google u globalu i dalje ima veće prihode od mobilnog oglašavanja nego što to ima Facebook, ali je Facebook na dobrom putu da privuče znatno više novog novca od mobilnog oglašavanja nego što bi to moglo poći za rukom Googleu.

Rast digitalnog oglašavanja u predstojećim mjesecima i godinama bit će predvođen mobilnim i video oglašavanjem. Facebook je trenutno triput jači od Googlea kada je riječ o prikupljanju prihoda od mobilnog, grafičkog i video oglašavana.

Facebook će nastaviti ‘krasti‘ korisnike YouTubea, a na dobrom je putu i da u potpunosti izbaci Google iz jednadžbe dijeljenja linkova na Facebooku, i to putem pokretanja vlastite tražilice. Google je i dalje golem, ali pitanje je koliko će dugo moći održavati status quo.

20. travanj 2024 13:41