Tehnopolis
StoryEditor

Facebook se pridružuje Twitteru u testiranju opcije ‘Kupi‘

18. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

E-trgovina je sljedeća velika stvar za društvene mreže, a Facebook već ima odgovor na Twitterov pokušaj.

Facebook je jučer najavio da testira opciju ‘Kupi‘ koja će se primjenjivati na reklame i postove određenih stranica. Na taj način korisnici mogu kupnju obavljati direktno iz News Feeda, bez da se maknu s Facebooka. Ta je opcija dio testa koji zasad obuhvaća nekolicinu malih i srednjih oglašivača.

Potez je odgovor na konkurenciju – Twitter je, naime, krenuo u pohod na e-trgovinu pod vodstvom Nathana Hubbarda. Uočeno je pojavljivanje opcije ‘Kupi sad‘ u tweetovima, a kompanija je, uz to, i u partnerskom odnosu s Amazonom, kako bi korisnici mogli dodavati artikle u svoje virtualne košarice na najjednostavniji način – odgovarajući na tweetove hashtagom.

Ovo nije Facebookov prvi pokušaj prodora u sferu e-trgovine. Ta je kompanija prije dvije godine izbacila opciju ‘Gifts‘, koja je korisnicima omogućavala da si međusobno šalju Starbucks kartice, kutijice s čokoladom i slično, ali je pothvat bio potpuni promašaj. I dalje preko Facebooka možete razmjenjivati poklon kartice, ali je opcija fizičke razmjene poklona, koja je bila omogućena kupnjom tvrtke Karma, ugašena nakon manje od godine postojanja.

26. travanj 2024 05:39