Tehnopolis
StoryEditor

Facebooku raste broj mobilnih korisnika i prihodi

29. Srpanj 2013.

Facebook je na kraju drugog ovogodišnjeg tromjesečja imao ukupno 1,15 milijardi korisnika, u odnosu na 1,11 milijardi krajem prvog tromjesečja. Sve više korisnika toj društvenoj mreži pristupa putem mobilnih uređaja - samo u drugom tromjesečju bilo ih je 819 milijuna što je čak 51 posto više nego prije godinu dana.

Prema objavi online komunikacijskog centra za globalne mobilne industrije Mobile World live u sklopu svjetskog udruženja GSMA, Facebooku je opravdao isplativost mobilne strategije koja je potaknuta rastućom potražnjom mobilnih oglašivača dovela i do porasta ukupnih prihoda od mobilnog oglašavanja.

Ti prihodi su sa 30 posto od ukupnog oglašavanja iz prvog ovogodišnjeg tromjesečja u drugom porasli na 40 posto, što je dosta utjecalo i na porast ukupnih prihoda Facebooka koji su u drugom tromjesečju ove godine iznosili 1,8 milijardi američkih dolara, za razliku od 1,18 milijardi dolara u istom tromjesečju prošle godine.

U vezi mobilnih korisnika podaci pokazuju i da ih je u prosjeku u lipnju ove godine Facebook svakodnevno koristilo gotovo pola milijarde.

26. travanj 2024 20:36