Tehnopolis
StoryEditor

General Motors i Google će surađivati na samovozećem automobilu?

14. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

CTO General Motorsa je ovog tjedna izjavio kako je kompanija otvorena za suradnju s Googleom na razvoju tehnoloških rješenja za samovozeće automobile.

- Nije na meni da odlučujem o potezima tvrtke, ali rekao bih da smo otvoreni za raspravu o tome. – izjavio je CTO Jon Lauckner na Detroit auto showu.

Laucknerov komentar se pojavio svega dva dana prije nego bi Chris Urmson, voditelj Googleovog projekta samovozećih automobila, trebao govoriti na konferenciji koja se odvija u sklopu auto showa.

Proizvođači automobila, uključujući General Motors, vode utrku u razvitku tehnoloških rješenja za sigurniju vožnju. Dugoročna vizija uključuje automobile koji će sami voziti.

Lauckner je dodao i kako bilo koji proizvođač koji se udruži s Googleom najprije mora ustanoviti kako će odnos funkcionirati, odnosno je li to prilika za potpunom suradnjom na zajedničkom projektu ili nešto drugo.

Objasnio je i kako je General Motors surađivao s brojnim stručnjacima koji su trenutno u Googleovom timu. Primjerice, Urmson je studirao na Carnegie Mellon kada je fakultet surađivao s General Motorsom.

- Bio bih potpuno iznenađen ukoliko Google ne bi imao ništa za ponuditi. Znamo da u Googleovom timu rade talentirani ljudi. – zaključio je Lauckner.

03. svibanj 2024 16:30