02. travanj 2016.

Google predstavlja svoj novi Android sustav na droidcon Zagrebu

lider.media
lider.media

Željno iščekivana nova verzija Androida za 2016. godinu - Android N bit će predstavljena na konferenciji droidcon Zagreb koja će se krajem travnja (27.-29.4.) održati u Hotelu Antunović.

Predstavit će je Wojtek Kaliciński iz Google-a  u svom predavanju "What’s new in Android". Drugi keynote predavač je Erik Hellman koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u tvrtkama poput Spotify i Sony-a, a održat će predavanje pod nazivom  "10 common mistakes that Android developers do". Hellman je čest gost globalnih droidcon konferencija, a njegovi blogovi i knjiga "Android Programming: Pushing the limits" osnovna su literatura svakog Androidaša.

Zadnjih mjeseci puno se pričalo o tome što nam novi Android donosi, a prva verzija Androida N oduševila je Android zajednicu. Na droidconu Zagreb iz prve ruke će se moći čuti sve o promjenama i funkcijama nove verzije Androida koje je Google pripremio: od mogućnosti rada u više prozora, interaktivnih notifikacija, preko blokiranja pojedinih brojeva do optimizacije trajanja baterije. Organizatori ističu kako je dolazak Google-a na konferenciju rezultat višemjesečnih pregovora budući da Google pomno bira konferencije na kojima će prezentirati svoje novitete, stoga su vrlo ponosni da je upravo droidcon Zagreb jedna od tih.

Osim istaknutih keynote predavača, svoje predstavnike na konferenciji imat će i niz drugih svjetski poznatih tvrtki kao na primjer Sony, BlablaCar, Groupon, Paypal, Shazam, Gradle, Jetbrains, te domaće snage Infinum, Five, UX Passion, Undabot, troido itd. Među partnerima ovogodišnjeg droidcona Zagreb našle su se, između ostalog, i globalne tvrtke poput Vodafona, ARMa, te Ubera koji je za posjetitelje konferencije pripremio i posebnu ponudu od 50 posto popusta na dvije vožnje, a droidcon Zagreb podržale su i lokalne tvrtke Undabot, Decode, Trikoder, troido itd. Early Bird kotizacije po cijeni od 800 kuna prodaju se do 15. travnja.