Tehnopolis
StoryEditor

Google radi na stranicama prilagođenima djeci?

22. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Google navodno razvija novu verziju svojih proizvoda dizajniranu specijalno za djecu.

Wall Street Journal je izvijestio da Google kreira YouTube i Gmail posebno prilagođene djeci. To bi bio prvi put da djeca ispod 13 godina imaju pristup Googleovim korisničkim računima. U Googleu shvaćaju da su roditelji oprezni kada je riječ o dopuštanju korištenja YouTubea djeci zbog bojazni da će se suočiti s eksplicitnim spotovima i komentarima. Verzija namijenjena djeci vjerojatno će roditeljima omogućiti kontrolu nad onime što djeca rade online.

Iz Googlea su odbili komentirati ove navode. Američka grupa Centar za digitalnu demokraciju izjavila je kako bi stranice prilagođene djeci, ukoliko nisu dobro izvedene, mogle narušiti privatnost milijuna djece.

Emma Carr iz udruge Big Brother Watch je izjavila:

- Bilo je samo pitanje vremena kada će kompanije početi s targetiranjem mlađih korisnika. Djeca su osjetljiva na oglašavanje i stoga predstavljaju neiskorišten izvor prioda za te kompanije. –

Dodala je i kako je nužno da su roditelji svjesni da će podaci o tome kako njihova djeca koriste internet biti prikupljani, analizirani i korišteni.

26. travanj 2024 05:39