Tehnopolis
StoryEditor

Google se priprema za pružanje wireless usluga

24. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Google već nekoliko godina u izabranim gradovima funkcionira kao davatelj ultra brzog interneta, a sada se fokus kompanije proširio i na mobilne uređaje.

Google navodno planira pokrenuti vlastitu mobilnu uslugu. Za početak, tvrtka je ostvarila partnerstva s T-Mobileom i Sprintom, koji će dio svoje mreže prodavati pod Googleovim imenom, što je relativno česta praksa. T-Mobile i Sprint će i dalje posjedovati mrežu, ali Google će sam postavljati cijene i voditi poslovanje s korisnicima.

Ovo je još jedan u nizu Googleovih poteza kojima je krajnji cilj korisnicima direktno dostaviti internet uslugu. Google Fiber to već radi u nekoliko američkih gradova, Project Loom planira koristiti balone kako bi doveo internet konekciju u nepristupačna područja, a Googleovo ulaganje u SpaceX moglo bi signalizirati da tvrtka, između ostalog, želi koristiti satelite kako bi proširila internet povezivost.

Međutim, velike komunikacijske tvrtke neće samo tako Googleu dopustiti da im otme dio kolača. Sprint je navodno zadržao pravo na izmjene uvjeta, odnosno na ponovne pregovore s Googleom. Niti jedna od kompanija nije pristala komentirati navode.

20. travanj 2024 04:40