Tehnopolis
StoryEditor

Googleovi kritičari imaju mjesec dana da komentiraju optužbe Europske komisije

24. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Europski regulatori tržišnog natjecanja poslali su kompanijama koje su kritizirale Googleove prakse kopije svojih optužbi protiv tehnološkog diva.

Ovaj bi potez mogao učvrstiti slučaj koji je Europska komisija pokrenula protiv Googlea, koji je optužen za zloupotrebu tržišne moći te varanje korisnika i konkurenata iskrivljujući rezultate pretrage. Devetnaest kompanija, uključujući Microsoft, TripAdvisor, Streetmap i brojne druge kompanije, bi trebalo dostaviti svoje komentare na optužnicu protiv Googlea. Budući da je riječ o povjerljivim informacijama, niti jedna od kompanija nije željela iznositi detalje. Europska komisija i Google su također odbili komentirati.

Europska komisija već pet godina vodi istragu protiv Googlea. One kompanije koje su svojim optužbama pokrenule slučaj imat će priliku (iza zatvorenih vrata) pred Googleom braniti svoje argumente, ukoliko Google to zatraži.

Prije dva mjeseca službeno je objavljeno kako bi europske vlasti, ukoliko se utvrdi krivnja, mogle kazniti Google kaznom u iznosu od deset posto globalnog prometa, što je iznos od otprilike 6,6 milijardi dolara. Kompanija ima rok do 7. srpnja da odgovori na optužbe ili zatraži produljenje roka.

19. travanj 2024 10:06