Tehnopolis
StoryEditor

Hakirano gotovo sedam milijuna Dropbox lozinki?

14. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Stotine navodnih korisničkih imena i lozinki za Dropbox objavljene su na Pastebinu, anonimnoj stranici za dijeljenje informacija.

Hakeri tvrde da su ‘probili‘ 6,937,081 lozinku, a jučer su objavili 400 uparenih korisničkih imena i lozinki. Zahtijevaju donacije u Bitcoinima, a ukoliko budu odbijeni, prijete da će objaviti još.

Iz Dropboxa, pak, tvrde da je sve skupa lažna uzbuna:

- Dropbox nije hakiran. Korisnička imena i lozinke ukradene su sa drugih servisa i onda korištene u pokušajima log in-a na Dropbox. Uočili smo ove napade i tvrdimo da je velika većina objavljenih lozinki neaktivna već neko vrijeme. –

Dvije nove navodne ‘navlakuše‘ su se naknadno pojavile na Pastebinu. Reddit je prvi spomenuo curenje informacija. Korisnik Reddita koji je prvi podijelio link s javnosti tvrdi da objavljena korisnička imena i lozinke zapravo funkcioniraju.

Dropbox je upozorenje o online prevarama objavio 9. listopada. Iako postoji mogućnost da je sve skupa lažna uzbuna te unatoč tvrdnjama iz Dropboxa da je većina lozinki odavno neaktivna, tvrdnja s Reddita ipak je razlog za brigu.

Možda bi najbolje bilo da za svaki slučaj promijenite lozinu, pogotovo ako je koristite za više korisničkih računa, te uključite dvofaktorsku autentifikaciju.

26. travanj 2024 21:45