Korona i biznis
14. listopad 2019.

HP isporučuje izniman gaming doživljaj  

Sponzorirani članak
HP gaming doživljaj    foto Pr

Sustav OMEN igračima pruža inovativne alate stvorene za vrhunske rezultate

Tvrtka HP predstavila je napredni OMEN softver i usluge, kao i novi OMEN i Pavilion Gaming hardver, koji omogućuju vrhunski gaming doživljaj na svim razinama.

Gaming je postao globalni fenomen s 2,3 milijarde igrača diljem svijeta. Njihova želja da postignu što bolji rezultat vodi ih u odabiru uređaja na kojemu igraju, a performanse postaju odlučujući faktor. Dok 38% igrača nastoji savladati igru, njih 35% je usmjereno na natjecanje i unapređivanje vještine igranja3. Uvođenje značajke Coaching i novih usluga za igre u programu OMEN Command Center4 igračima omogućuje stalni napredak i vrhunske rezultate.

Osim naprednog softvera i usluga za igre, HP je najavio i nove zaslone i dodatnu opremu, uključujući zaslon OMEN X 27 za e-sports, slušalice OMEN Mindframe Prime, tipkovnicu OMEN Encoder i različite proizvode iz serije dodatne opreme OMEN Transceptor. Portfelj Pavilion Gaming ističe se stolnim računalom Pavilion Gaming prikladnim za nadogradnju, tipkovnicom Pavilion Gaming 800 i prvim HP-ovim gaming prijenosnim računalom Pavilion Gaming 15 s AMD procesorom. Ovaj je portfelj zaokružen zaslonima HP 22x i HP 24x, idealnim za igrače koji traže kvalitetu po povoljnijoj cijeni.

„OMEN je robna marka usmjerena prema zajednici posvećena stvaranju vrhunskog sustava s najboljim hardverom, softverom, sadržajem i uslugama“, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, glavna direktorica odjela Osobni sustavi za poslovne korisnike za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc. „Uz najnovija softverska i hardverska rješenja, uključujući OMEN Command Center, OMEN X 27 i stolno računalo Pavilion Gaming, HP unapređuje gaming doživljaj i ujedno igračima omogućuje stalno unapređivanje vještina.“

Igranje na novoj razini

Softver OMEN Command Center4 (dostupan u Windows trgovini za sva računala sa sustavom Windows 10) prelazi na novu razinu s nizom naprednih novih značajki koje ga čine pravim središtem za igre.

  • Značajka Coaching5 za OMEN računala dolazi s inicijalnom podrškom za League of Legends, a u planu je i više igara. Ovaj alat tvrtke Mobalytics koji radi po principu umjetne inteligencije analizira izvođenje igre i pruža ključne podatke o prednostima i nedostacima kako bi igrači postizali bolje rezultate.
  • Značajka My Games6 igračima omogućuje upravljanje uređajima i pristup bibliotekama igara na jednome mjestu za brzo i jednostavno pronalaženje omiljenih igara. Uključuje praćenje izvođenja igre u stvarnom vremenu da biste provjerili koliko vremena provodite igrajući određene igre, kao i tjedna izvješća.
  • Nova značajka Profiles7 omogućuje izradu profila na temelju raspoloženja, aktivnosti ili igara za OMEN računala i dodatnu opremu te uključuje podršku za tipkovnicu OMEN Sequencer i miša OMEN Photon.
  • Beta verzija značajke Rewards8 tvrtke Versus Systems (predstavljena u SAD-u) igračima omogućuje osvajanje nagrada u igrama koje vole i stjecanje novih vještina u natjecanju s drugima.

Brzina i prikaz na e-sports razini

Novi zaslon OMEN X 27 izaziva oduševljenje s Quad HD2 (2560 x 1440) razlučivosti, HDR tehnologijom i DCI P3 gamutom boja od 90% koji omogućuju interaktivan gaming doživljaj. Da bi držao korak s brzinom slika u sekundi koju imaju vrhunska računala, a koja je za igrače na e-sports razini imperativ, ovaj zaslon ima frekvenciju osvježavanja od 240 Hz1 i brzinu odaziva od 1 ms, uključujući i certifikat za AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR9 koji osigurava besprijekoran prikaz čak i u HDR načinu rada. Smion i elegantan dizajn ovog zaslona zaokružen je trostranim prijelazom, metalnim postoljem za prilagođavanje visine i ambijentalnom rasvjetom kojom se upravlja putem programa OMEN Command Center4, a nova patentirana značajka ciljanja ima ciljnik s opcijom prilagodbe oblika i boje.

Vrhunska dodatna oprema

Uz nove slušalice OMEN Mindframe Prime predstavljeno je nekoliko sjajnih novih rješenja. Revolucionarna značajka aktivnog hlađenja pomoću tehnologije FrostCap uključuje značajku pasivnog hlađenja zahvaljujući novom grafitnom raspršivaču topline u velikim jastučićima10. Ugrađeni 7.1 surround sustav s tehnologijom C-Media Xear™ stvara realističnan doživljaj prostora za precizno lociranje zvukova u igri. Mikrofoni s dodatnom značajkom prigušivanja vanjske buke (ENC) prigušuju ostale zvukove u prostoriji, pa vaši suigrači mogu jasno čuti vaš glas u žaru bitke. Isto tako, novi OMEN Audio Lab u sklopu programa OMEN Command Center4 omogućuje potpunu kontrolu zvuka zahvaljujući 10-pojasnom ekvilizatoru koji dolazi s različitim zadanim postavkama, opcijom prilagodbe razine zvuka te prekidačima za 7.1 surround sustav i mikrofone sa značajkom prigušivanja vanjske buke.

Osim mehaničke tipkovnice s plavim prekidačima koje su trenutačno dostupne za tipkovnicu OMEN 1100, nova tipkovnica OMEN Encoder dolazi sa smeđim prekidačima Cherry MX Red i Cherry MX za one igrače koji žele iznimno brz i besprijekoran rad ili nešto tišu tipkovnicu s taktilnim prekidačima. Uz funkciju koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover) i integraciju programa OMEN Command Center4, obje opcije tipkovnice predstavljaju pun pogodak.

Putovanje i igranje sa stilom

OMEN u svojoj liniji proizvoda za gamere uvijek nudi proizvode visoke kvalitete, a nedavno predstavljena OMEN odjeća i originalni ruksak OMEN X Transceptor to najbolje pokazuju. OMEN linija Transceptor nastavlja taj trend uz niz novih proizvoda za putovanje: putna torba za računalo od 17,3 inča OMEN Transceptor, preklopni ruksak za računalo od 15 inča i ruksak za računalo od 15 inča. Linija je upotpunjena kutijom za slušalice OMEN Transceptor koja je izrađena za nove slušalice OMEN Mindframe Prime.

Izniman gaming doživljaj

Stolno računalo Pavilion Gaming pruža niz opcija za nadogradnju sustava u novom kompaktnom dizajnu od 15 l. Dizajn uključuje utore za nadogradnju za do tri tvrda diska11 i mogućnost nadogradnje memorije, grafičkih, mrežnih i Wi-Fi kartica. Opcije procesora uključuju Intel i7 osmerojezgreni procesor 9. generacije12 ili AMD Ryzen™ 7 osmerojezgreni procesor 3. generacije12, grafičku karticu NVIDIA® GeForce® serije RTX 2070 i najnovije serije RTX 2060 SUPER™ te do 32 GB DDR4 memorije za najnovije igre ili kreativne projekte.

Najnovije prijenosno računalo Pavilion Gaming 15 prvo je HP-ovo prijenosno računalo s AMD procesorom Ryzen™ 712 u elegantnom crnom kućištu. Doživite potpuno interaktivan prikaz uz grafičku karticu NVIDIA® GeForce® GTX 1660Ti s Max-Q13 dizajnom i zaslon s ultratankim rubovima od 144 Hz ili 60 Hz1 i 1080 px14. Dva ventilatora, široki otvori u stražnjim kutovima i veliki otvori za zrak povećavaju protok zraka, što omogućuje optimalne performanse i hlađenje uređaja tijekom dulje upotrebe. Izrađeno za pouzdan rad pri izvođenju igara i kreiranju sadržaja te opremljeno opcijom Wi-Fi 5 koja podržava brzine prijenosa u gigabitima, ovo prijenosno računalo izrađeno je za igru i rad.

Nijedno računalo nije potpuno bez tipkovnice, a tipkovnica Pavilion Gaming 800 odlikuje se tihim i brzim mehaničkim prekidačima s funkcijom koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover), udobnom odvojivom podlogom za zapešće i LED osvjetljenjem u četiri zone s promjenjivim pozadinskim osvjetljenjem.

Ovi noviteti u Pavilion Gaming sustavu savršeno odgovaraju gaming zaslonima HP 22x i HP 24x. Oba imaju frekvenciju osvježavanja od 144 Hz1 i brzinu odaziva od 1 ms1, tehnologiju AMD Radeon™ FreeSync™9, integrirane zvučnike visoke kvalitete i prilagodljivo postolje.Zaslon HP 24x kompatibilan je s tehnologijom G-SYNC®15 i ima ultratanke rubove za uistinu interaktivan gaming doživljaj.

Više o HP-u

Tvrtka HP Inc. stvara tehnologiju koja omogućuje bolju kvalitetu života svima, gdje god se nalazili. Naš portfelj proizvoda i usluga za osobne sustave, pisača i rješenja za 3D ispis omogućuje nam kreiranje nenadmašnog iskustva. Više informacija o tvrtki HP Inc. možete pronaći na web-mjestu hp.com.