Tehnopolis
StoryEditor

HP, Pavilion x360 - Prilagođeni konvertibilci

14. Svibanj 2016.
Piše:
Branimir Kovač

HP je ovih dana predstavio Pavilion x360, novu liniju računala za 2016. Riječ je o nizu računala različitih veličina i hardverskih specifikacija, no sva imaju zajednički nazivnik

Kao što sama oznaka u nazivu sugerira, svi su modeli konvertibilni, odnosno moguće je zakretanje njihovih ekrana u različitim smjerovima. Novi Pavilioni tako će, osim što će poslužiti i kao klasični laptopi, u nekoliko različitih modova biti prilagođeni i drugim funkcijama.

‘Stand mode‘ tako je idealan za filmove i video chat, ‘Tent mode‘ za rad s fotografijama i aplikacijama te ‘Tablet mode‘ za društvene mreže, čitanje i surfanje u pokretu. Novi Pavillioni dolaze u tri standardne veličine – 11, 13 i 15 inča – te imaju ekrane osjetljive na dodir. Računala su opremljena dvama utorima USB 3.0 te jednim USB 2.0, priključkom HDMI za spajanje na eksterni monitor, kao i Bluetoothom i bežičnom vezom prema standardu 802.11ac. Baterije bi trebale izdržati između 7 i 10 sati kontinuiranog rada (ovisno o računalu), a cijene su od vrlo povoljnih 380 dolara za najmanji model.

Kad je riječ o rasporedu izdavanja na tržištu, svari stoje ovako – najmanji 11-inčni modeli u prodaji su od idućeg tjedna, potkraj mjeseca slijede oni od 13 inča, a sljedećeg mjeseca stižu i modeli od 15 inča. Spomenimo da je osim modela x360 HP predstavio i nove nekonvertibilne modele iz serije Pavilion.

19. travanj 2024 14:30