25. studeni 2014.

Hrvatski agri-tech startup Agrivi osvojio nagradu u Seoulu

Hrvatski agri-tech startup Agrivi, koji poljoprivrednicima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje, ovog je mjeseca uspješno predstavio Hrvatsku na dva globalna startup natjecanja, u Kopenhagenu i Seoulu, gdje je i pobijedio osvojivši nagradu od 50 tisuća dolara, izvijestili su iz te tvrtke.

Napominju da je Agrivi sustav koji pomaže u upravljanju poljoprivrednom proizvodnjom, a iako je pokrenut prije svega devet mjeseci prepoznat je i od strane hrvatskih institucija i na globalnim startup natjecanjima.

Na jednom od njih, Creative Business Cup-u u Kopenhagenu sredinom studenog, Agrivi je sudjelovao kao ovogodišnji hrvatski predstavnik nominiran od strane Hrvatske unije malih poduzetnika (HUMP-CROSBU), a nakon toga predstavljao je Hrvatsku i na globalnom natjecanju World Startup Competition koji se od 23. do 25. studenog održava u Seoulu u Južnoj Koreji.

Za to su ih natjecanje, kako ističu iz Agrivija, odabrali iz Ministarstva poduzetništva i obrta, a tamo su bili u konkurenciji najboljih startupova iz 46 zemalja svijeta koje su na kraju i pobijedili.

U povodu tih uspjeha direktor Agrivija Matija Žulj naglašava prije svega veliku sreću zbog nastupa i pobjede, ali i zbog promocije Hrvatske, što je uz identificiranje potencijalnih partnera za tamošnja tržišta, posebno za Dansku i Koreju, bio i glavni cilj.

Priznaje i da su u Seoulu priželjkivali pobjedu jer titula pobjednika na jednom takvom prestižnom svjetskom natjecanju i u toj zemlji osigurava ne samo veliku čast i novčanu nagradu nego i globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima i lakši pronalazak partnera na tržištima širom svijeta.

Trenutno sustav Agrivi koriste poljoprivrednici iz više od 80 zemalja u svijetu, broj korisnika raste svaki mjesec, a samo u zadnja dva mjeseca zabilježili su porast broja korisnika od čak 200 posto.