Tehnopolis
StoryEditor

Hrvatski inovatori u Maleziji osvojili 18 nagrada

24. Veljača 2014.

Na sajmu inovacija "Malaysia Tehnology Expo (MTE)", koji se održavao od 20. do 22. veljače u Kuala Lumpuru, hrvatski su inovatori osvojili ukupno 18 nagrada, izvijestili su iz Hrvatskog saveza inovatora.

Najveća izložba inovacija jugoistočne Azije, 13. MTA, okupio je 490 inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, a deset hrvatskih izložaka odlikovano je s ukupno 18 nagrada.

Najbolji hrvatski izlagači i ove su godine bili Jana Žiljak Vujčić, Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak te Klaudio Pap s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su za rad "Irdmark metoda zaštite dokumenata i poštanskih maraka" nagrađeni sa zlatnom medaljom, nagradom ‘Best Award‘ (jedan od deset najboljih izložaka MTE 2014) te novčanom nagradom.

Mladi inovator Davor Gusić za inovaciju "Solarni svjetleći stol" nagrađen je brončanim odličjem, a Slobodan Rajić je osvojio zlatnu i srebrnu medalju za "Gumeno cestovno željeznički prijelaz DR1".

Zlato i brončano odličje i posebnu nagradu dobio je Radovan Marin za "Okomiti bicikl parking i stupić za parkiranje bicikla" te za "Dvonamjensku dasku za jedrenje".

Roman Krunić dobitnik je srebra i dvije posebne nagrade za "Roto i tračnu rašpu", a prestižne nagrade WIIPA (Svjetske asocijacije inovatora) uz brončanu medalju osvojili su Tomislav Bronzin i Anita Bušić za inovacije "C& N Motion" i "BodyRecog".

Brončanom medaljom za "Detektor krvi" okitio se Darko Dobošić, a zlatno odličje za "NIKEL serum protiv proširenih bora" dobila je Mirjana Brlečić.

Iz Hrvatskog saveza inovatora napominju kako su svi hrvatski izlošci privukli velik poslovni interes, a hrvatski nastup na MTE 2014 nagrađen je kao najbolji ukupni nastup.

Organizatori hrvatskog nastupa na sajmu bili su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora.

24. travanj 2024 23:16