Tehnopolis
StoryEditor

Huawei, MateBook - Moderni poslovnjak

05. Ožujak 2016.
Piše:
Branimir Kovač

Huawei je ovih dana predstavio MateBook 2-u-1 laptop i notebook. Taj uređaj tvrtka naziva mobilnim alatom koji utjelovljuje tri najvažnije karakteristike – mobilnost, visoku učinkovitost i zabavu.

MateBook prije svega namijenjen je modernim poslovnjacima koji traže stalnu povezanost bez obzira na to gdje se nalazili. Računalo dolazi sa šestom generacijom procesora Intel Core M te instaliranim Windowsima 10, a sve u modernom, tankom i laganom kućištu. Navlaka je napravljena od razgradive umjetne kože, a tipkovnica ima posebno dizajnirane tipke od 1,5 mm kojima je osigurana veća površina tipkovnice i smanjena mogućnost pogrešaka pri tipkanju. Uređaj ima 12-inčni IPS multi-touch ekran razlučivosti 2160 x 1440 i kut gledanja od 160 stupnjeva.

Trajanje baterije trebalo bi dostajati za devet sati rada, devet sati neprekidnoga korištenja internetom te 29 sati reprodukcije glazbe, a moguće ju je napuniti za dva i pol sata. Uređaji, ovisno o modelu, imaju od četiri do osam GB memorije te tvrde diskove kapaciteta od 128 do 512 GB. Prateći MatePen stylus omogućuje 2,048 razina osjetljivosti, a omogućuje i matematičke i grafičke funkcije te se može upotrebljavati kao laserski pokazivač za prezentacije. Pristup uređaju je zaštićen i mogućnošću prepoznavanja otisaka prstiju. MateBook dolazi u dvije boje, champagne zlatnoj i space srebrnoj, a bit će dostupan tijekom idućih mjeseci. Cijene su od 799 do 1799 eura, MatePen stoji 69 eura, a tipkovnica 149 eura.

20. travanj 2024 04:42