Tehnopolis
StoryEditor

IDC Adriatics ponovno dodjeljuje nagrade najboljim IT stručnjacima

22. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

IDC Adriatics po drugi puta dodjeljuje nagradu za CIO (Chief Information Officer - direktor informatike) osobu godine u Hrvatskoj. U informatičkim krugovima već prozvana kao „CIO Oscar“, nagrada se dodjeljuje direktorima IT-a u privatnom i javnom sektoru na temelju ključnog projekta, pokrenutog i/ili realiziranog unutar organizacije ili tvrtke tijekom 2014. godine.

Direktori informatičkih odjela sami se prijavljuju na ovaj natječaj, a proces prijava otvoren je do 10. veljače. U postupku vrednovanja svaki nominirani projekt mora zadovoljiti kriterije koji uključuju: transparentnost, inovativnost, troškovnu učinkovitost te upravljanje promjenama i cjelokupnim projektom. Posebno se to odnosi na projekte koji donose usvajanje najnovijih rješenja ili pak upotrebu tradicionalnih modela na novi način u područjima virtualizacije, konvergencije, mobilnog poslovanja, pružanja usluga „u oblaku“, korištenja društvenih mreža te poslovne inteligencije s posebnim naglaskom na big-data i analitiku.

O najboljim projektima u Hrvatskoj ove će godine odlučivati stručni žiri kojeg čine ugledni IT stručnjaci: Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda), a žirijem će predsjedati Boris Sakač (Adasit).

„Ovim priznanjem IDC Adriatics, kao dio vodeće svjetske market intelligence i konzalting kompanije u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, prepoznaje i nagrađuje pojedinačno postignuće direktora informatike u tijelima državne uprave i privatnom sektoru. Nagrada je plod rada kluba informatičkih direktora, koji postoji nekoliko godina i broji stotinjak članova. Vjerujem da će naš stručni sud imati pune ruke posla prilikom odabira najboljih, stoga pozivam sve zainteresirane da iskoriste preostalo vrijeme i prijave se za CIO Oscara.“, izjavila je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.  

Priznanja najboljima bit će uručena tijekom svečane večere koja će biti održana 26. veljače u zagrebačkom hotelu Antunović. Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednici su Igor Velimirović, koji je dobio nagradu za izvedbu projekta izgradnje privatnog cloud okružja Atlantic Grupe za Hrvatsku i Sloveniju, dok je nagradu za najboljeg IT stručnjaka u državnom sektoru osvojio Hrvoje Somun iz APIS-a za projekt uvođenja fiskalizacije.

Ove se godine po prvi put, 19. veljače, nagrada dodjeljuje i za projekte provedene u BIH. 

26. travanj 2024 03:34