Tehnopolis
StoryEditor

Ipak ćemo malo duže čekati na Windows 10

07. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Nova verzija Microsoftovog operativnog sustava, Windows 10, bit će dostupna od 29. srpnja – ali samo za nekolicinu odabranih.

Microsoftov Terry Myerson je u četvrtak na službenom blogu objavio kako će Windows 10 najprije biti dostupan za pet milijuna odabranih korisnika koji će testirati operativni sustav i kompaniji pružiti povratne informacije.

Ukoliko ste rezervirali Windows 10, dobit ćete obavijest od Microsofta da je vaš sustav kompatibilan za nadogradnju operativnog sustava, tvrdi Myerson. Microsoft će korisnicima koji još nisu spremni za upgrade dostaviti obavijesti i upute za daljnje akcije.

Myerson je naglasio kako je Windows 10 u potpunosti kompatibilan za korisnike Windows 7 i Windows 8 operativnih sustava. Za buduće korisnike obrazovne i poslovne verzije Windowsa 10 nadogradnja će započeti 1. kolovoza.

- Naš cilj je osigurati da prijelaz na Windows 10 bude ugodno iskustvo za sve korisnike, stoga ćemo ga učiniti dostupnim u fazama. – objašnjava Myerson.

Windows 10 je jedan od najočekivanijih Microsoftovih proizvoda u posljednjih nekoliko godina. Kompanija je odlučila vratiti popularni ‘Start‘, a uvest će i neke nove opcije kao što je virtualni asistent Cortana te novi preglednik naziva Edge. U siječnju je najavljeno da će nadogradnja biti besplatna za korisnike Windows 7 i Windows 8 verzije operativnog sustava.

01. svibanj 2024 17:24