Tehnopolis
StoryEditor

Ispiši me mobilno

16. Kolovoz 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Samsung je ovih dana predstavio nove pisače za korisnike iz segmenta malih i kućnih ureda (SOHO) s posebnim naglaskom na ispis s mobilnih uređaja, što ne začuđuje s obzirom na položaj koji ova tvrtka zauzima u mobilnom svijetu

Serija obuhvaća pisače u boji C430/430W s jednom funkcijom, multifunkcionalne pisače C480/480W koji pružaju funkcije ispisa, kopiranja i skeniranja te C480FN/C480FW 4-in-1 MFPs s dodatnom mogućnošću faksiranja.

U Samsungu ističu da navedeni pisači, među ostalim, omogućuju jednostavnu instalaciju, opciju Scan-to-Email, mobilni ispis te veliku brzinu i visoku kvalitetu ispisa. Inicijalna instalacija pisača prilagođena je za urede koji nemaju IT administratora, pa se odgovarajući upravljački program bežično instalira bez potrebe za USB uređajem ili CD/DVD medijem. Mobilni ispis pojednostavnjen je zahvaljujući NFC-u i tehnologijama u oblaku, pa korisnici mogu ispisivati, skenirati i faksirati dodirom prsta na mobilnom uređaju, a skenirane dokumente mogu spremiti izravno na telefon.

Ove pisače pokreću procesori od 400MHz, odnosno 800 MHz, a mogu ispisati 18 jednobojnih stranica te četiri višebojne stranice u minuti. Serija podržava poboljšanu rezoluciju do 2400x600 točaka po inču (dpi). Opcije poput One Touch Eco Button i Easy Eco Driver omogućuju mijenjanje postavki ispisa dokumenta, što na kraju rezultira smanjenjem upotrebe tonera do 20 posto.

08. svibanj 2024 21:51