Tehnopolis
StoryEditor

Kako bi Appleov pametni sat mogao postati najpoželjniji tehnološki proizvod?

16. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Apple će iWatch izbaciti ili krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Tvrtka bi, međutim, mogla imati problema ukoliko se ne bude razlikovao od nečega što već postoji na tržištu. Doduše, Apple i dalje ima vremena da postavi nove standarde u toj kategoriji.

Jan Dawson, glavni analitičar tvrtke Jackdaw Research, iznio je svoje viđenje načina na koje bi Apple mogao promijeniti područje nosive tehnologije. Jedan je način, tvrdi on, transformiranje pametnog sata u platformu za plaćanje. To bi bio prvi pametni telefon s tom mogućnošću.

iWatch bi mogao transformirati tržište i tako da inkorporira Internet of Things. Na taj bi način putem iWatcha bila moguća komunikacija s brojnim uređajima u kući, kao što su svjetla, klima ili televizija. Automatiziranje svakodnevice bi postavilo iWatch na cijelu jednu razinu iznad uređaja kao što su Androd Wear koji služi kao ekstenzija smartphonea.

Appleov pametni sat sigurno će biti u interakciji sa smartphoneom. Dawson dodaje i da bi iWatch mogao poslužiti kao dodatna zaštita pametnim telefonima.

Ne nedostaje funkcija koje bismo željeli vidjeti u sklopu novog iWatcha, ali pitanje je hoće li Apple ovim uređajem pokušati postaviti neke nove standarde i tako osigurati gotovo siguran uspjeh uređaja ili će biti samo jedan u nizu sličnih proizvoda.

25. travanj 2024 06:47