Tehnopolis
StoryEditor

Kako izgleda nova linija Philipsovih televizora?

21. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Philips je u Hrvatskoj predstavio liniju televizora za 2013. godinu.

Najnoviji predstavnici linija 5000, 6000, 7000 i 8000, ali i najnoviji DesignLine 3D Smart LED TV prijamnik, dostupan u dijagonalama 46 i 55 inča kojeg odlikuje inovativni dizajn, izvrsna kvaliteta prikaza, te velike mogućnosti povezivanja sa drugim naprednim tehnologijama.

Zahvaljujući ovoj patentiranoj tehnologiji tvrtke Philips zaslon izgleda mnogo šire, a izuzetno široko osvjetljenje projicira i sa tri strane televizora na zid oko njega. Boja se automatski prilagođava slici na televizoru. Pomoću funkcije prilagodbe zidu, svjetlost će biti savršeno usklađena sa slikom na televizoru, bez obzira na to koje je boje zid.

Ambilight je jedinstvena Philipsova tehnologija koja povećava ekran tako što sa zadnje strane projicira svjetlosni sjaj na zid oko njegovog okvira. Funkcija Ambilight boju i svjetlinu automatski prilagođava slici na ekranu. Boja i svjetlost je zbog funkcije prilagođavanja na zidu uvijek savršena, bez obzira na boju zida.

Za dodatno poboljšanje slike, Philipsov DesignLine TV koristi Perfect Pixel HD tehnologiju. Svaki piksel koji čini sliku unaprijeđen je kako bi bio bolje usklađen s okolnim pikselima. Rezultat je jedinstvena kombinacija oštrine, prirodnih detalja, živopisnih boja, vrhunskog kontrasta i glatkih prirodnih pokreta.

Philips je osmislio i PMR – Philipsov standard za mjerenje oštrine pokretne slike. Perfect Motion Rate predstavlja zajednički rezultat jedinstvene obrade videozapisa, broja kadrova u sekundi i brzine osvježavanja svakog kadra, usavršavanja mogućnosti postupnog zatamnjenja i tehnologije pozadinskog osvjetljenja. Viši PMR broj znači veći kontrast i bolju jasnoću pokreta, što znači bolju sliku.

Za potpuni užitak pri gledanju omiljenih filmova, LCD pruža čisti i jasan zvuk iz skrivenih zvučnika koji su potpuno uklopljeni u elegantni, tanki dizajn. 3D wOOx i HD Stereo tehnologija omogućava savršeno jasan i čisti zvuk snage 30 vata (2x15W )

Povezivanje s ostalim uređajima i upravljanje različitim zabavnim sadržajima vrlo je jednostavno zahvaljujući velikim mogužnostima povezivanja - USB (4), HDMI (4), komponentni (YpbPr) ulaz, SCART ulaz (RGB/CVBS) te integriranoj bežićnoj Wi-Fi 11n vezi s Wi-Fi Miracast certifikatom.

Philipsov novi DesignLine će se u Hrvatskoj moći kupiti već od slijedećeg mjeseca, po maloprodajnoj cijeni od 14.999 kuna za 46 inčni model, odnosno, 21.999 kuna za 55 inčni model.

19. travanj 2024 19:12