Tehnopolis
StoryEditor

Kako je Microsoftov novi šef marketinga objasnio gdje su nestali Windowsi 9?

15. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Danas postoji Windows 8.1. Sljedeća verzija je Windows 10. Što se, dakle, dogodilo s verzijom Windows 9?

- Pojavila se i nestala – izjavio je novi Microsoftov šef marketinga, Tony Prophet, na Dreamforce konferenciji u San Franciscu. Njegov je odgovor, u principu, citiranje Microsoftovog CEO-a Nadelle koji na taj način obično odgovara na slična pitanja.

Microsoft ne želi da se nova verzija Windowsa povezuje s nepopularnom verzijom Windows 8.

- Windows 10 neće biti tek stepenicu iznad verzije Windows 8.1. Pokušavamo stvoriti jedinstvenu platformu, jedinstven ekosustav koji objedinjava i koji će biti jedinstven za brojne uređaje – uređaje u sklopu Internet of Things, tablete, smartphone, osobna računala i Xbox – tvrdi Prophet.

Čak je i način na koji Microsoft razvija nove Windowse drugačiji. Kompanija svim korisnicima omogućava isprobavanje proizvoda u ranijoj fazi razvoja, koristeći verziju koju naziva The Technology Preview.

Windows 10 Tech Preview predstavljen je prije dva tjedna i skinut je već milijun puta. Doduše, Microsoft je provodio opsežna testiranja i prije predstavljanja Windowsa 8, samo što se Microsoftov tim oglušio na povratne informacije o nezgrapnosti korištenja. Čak i prije nego što je izašla osmica, padale su šale da će Windows 8 biti nova Vista.

Prophet tvrdi da se ta pogreška neće ponovit.:

- Radimo ovo kako bismo saslušali mišljenja korisnika – objašnjava, naglašavajući da su tvrtke pritom iznimno bitne. To je također novost. Kompanije su, kao korisnička niša, bile prilično zanemarene u Windowsima 8, a mnogi su na to reagirali jednostavnim ignoriranjem te verzije Windowsa.

- Naš je cilj stvoriti najbolji operativni sustav za poslovanje. Svladali smo proces. Imamo milijune korisnika. I poslušat ćemo njihove sugestije  – zaključio je Prophet.

19. travanj 2024 05:35