Tehnopolis
StoryEditor

Kakve su prve ocjene Apple Watcha?

10. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Prednarudžbe za Apple Watch još nisu krenule, ali Apple je nekolicini stručnjaka, novinara i analitičara pružio mogućnost da se ‘igraju‘ sa satom prije službenog početka prodaje.

Nakon čitanja brojnih recenzija, zaključak je sljedeći: Apple Watch je zaista lijep uređaj koji ima potencijala, ali zasad se korisnicima sugerira da ga ‘preskoče‘. Podijeljena su mišljenja oko trajanja baterije te se sugerira kako je potrebno ‘nekoliko dana navikavanja‘ na sučelje. Sigurno je da će fanovi Applea biti oduševljeni, ali to je više luksuzni gadget nego neophodan uređaj.

Pogledajmo što kažu neki od onih koji su imali priliku koristiti ga:

David Pogue, Yahoo

Pogue je pohvalio aplikacije za praćenje vježbanja, hands-free pozive i Apple Pay. Dodatno, smatra da Appleov pametni sat može pomoći u filtriranju nepotrebnih notifikacija i tako vas spasiti od beskrajnog provjeravanja smartphonea. Međutim, bio je razočaran trajanjem baterije, koja je preživjela 18 sati, a ne cijeli dan. Na koncu, ipak smatra da je Apple Watch najbolji pametni sat trenutno na tržištu.

Lauren Goode, Re/code

Goode je zadovoljna trajanjem baterije, ali se slaže da Apple Watch nije neophodan uređaj, iako prognozira da će Appleovi fanovi biti ludi za njim. Njezino mišljenje jest da je to iznimno lijepo dizajniran komad tehnologije koji će zasigurno proći seriju izmjene softvera.

Joanna Stern, The Wall Street Journal

Stern objašnjava da je Apple Watch najkorisniji upravo kao sat te da je jako lijep. Ipak, slaže se kako bi trebalo pričekati buduće izmjene.

Farhad Manjoo, The New York Times

Za Manjooa su tri dana uz Apple Watch bila ‘frustrirajuća i zbunjujuća‘, a nakon toga se ‘zaljubio‘. Objašnjava kako je potrebno neko vrijeme prilagodbe na sučelje te da učenje komandi može potrajati. Ipak, tvrdi da sat zaista olakšava bavljenje notifikacijama te da oduzima puno manje vremena nego smartphone.

Nilay Patel, The Verge

Patel smatra kako je Appleov pametni sat najbolji koji trenutno postoji. Najveći problem je što mi zapravo nismo sigurni koje bi sve funkcionalnosti neki pametni sat trebao imati. Nije bio zadovoljan trajanjem baterije te je ustvrdio kako je ‘malo spor‘.

19. travanj 2024 01:06