Tehnopolis
StoryEditor

Koji su najvažniji aktualni trendovi na društvenim mrežama?

11. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Društveni mediji stalno napreduju i povećavaju broj korisnika. Trenutni stadij njihove evolucije obuhvaća tri glavne točke.

Najprije, društveni mediji nude sve više poslovnih pozicija. Traže se stručnjaci na području upravljanja online strategijom, community menadžeri, marketinški menadžeri, blogeri i brojne druge pozicije. Ukoliko želite posao vezan uz društvene mreže, razmislite za koju ste poziciju najkvalificiraniji i koje vas područje najviše zanima. Isto tako, ako vodite tvrtku koja želi investirati u društvene medije, ovo su pozicije na koje morate obratiti pažnju.

Forbes je, što se društvenih medija tiče, imao zanimljiva predviđanja za ovu godinu. Ona najzanimljivija su povratak MySpacea, davanje većeg značaja Google + mreži i porast broja društvenih mreža poput Instagrama ili Vinea. Ubuduće će umijeće izrade zanimljivih, ali kratkih, video uradaka postati jednako važno kao umijeće pisanja zanimljivih postova s maksimalno 140 znakova.

PR Daily izdvojio je najvažnije događaje na društvenim medijima za prošlu godinu, među kojima su hashtag na Facebooku, tweet tvrtke Oreo za vrijeme Super Bowla i preobrazba Pinteresta. Te događaje smatraju ujedno i najboljim pokazateljem što će se na planu društvenih medija događati i ove godine.

21. travanj 2024 15:23