Tehnopolis
StoryEditor

Korisnici Androida od sada imaju premium opcije

15. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Zbog rasta mobilne trgovine i potrebe da se korisnici zaštite tokom sve većeg korištenja mobilnih uređaja, stručnjak za sigurnost Avira objavio je danas da su dodali tri značajke svojoj novoj premium Avira Antivirus Security Pro aplikaciji, koja je sada dostupna svim vlasnicima Android pametnih telefona i tableta.

Nove značajke razvijene su iz Avirinog novog mobilnog razvojnog ureda u Silicijskoj dolini.

Avira Android Security, potpomognut Avirinim nagrađivanim antivirusnim pogonom, automatski skenira mobilni uređaj korisnika tražeći viruse, spyware, trojance i druge zlonamjerne programe. Korisnici također mogu blokirati pozive ili poruke nepoželjnih kontakata. 

Osim toga korisnici se mogu logirati na my.avira.com i izdaleka locirati svoj uređaj na karti (putem GPS-a, WiFi-a ili mobilnog signala) ili „podići“ uzbunu ukoliko nestane ( čak i ako je zvono isključeno) te također izdaleka mogu zaključati ili izbrisati uređaj, ukoliko je ukraden.

Avira Android Security aplikaciju podržava bilo koji pametni telefon koji ima operacijski sustav Android 2.2 (Froyo) ili noviji, te tablet s minimalno Android 4.0 (Jelly Bean). “S obzirom da nastaje sve više i više sigurnosnih problema kod Androida, Avira je ovdje da pomogne“, izjavio je Leon Crutchley, manager mobilnih proizvoda Avire.

Avira je dodala slijedeće tri značajke za Avira Antivirus Security Pro:

• Sigurnosno surfanje – koristeći moćnu URL monitoring tehnologiju koja nadgleda promet u realnom vremenu, zaražene web stranice su korisnicima blokirane tako da neće biti nasamareni od strane prevaranata ili phishing napada

• Ažuriranje po satu – mobilni uređaji su uvijek u opasnosti od najnovijih zlonamjernih napada. Iz tog razloga Avira uređaj štiti čestim nadogradnjama tako da korisnici imaju povjerenja da su uvijek zaštićeni.

• Pristup brzoj podršci – Ukoliko korisnik ima problem, Avirini stručnjaci su samo poziv ili klik daleko.

"Poznato je da mnogi zlonamjerni napadi sada dolaze preko preglednika, a ne samo od zlonamjernih aplikacija, a to je apsolutno nedopustivo onim Android korisnicima koji jednostavno žele ostati sigurni dok surfaju, igraju igrice ili rade na svom mobilnom Android uređaju," objasnio je Crutchley. "Radili smo jako teško kako bi našim korisnicima, koji posvuda žele sigurnost, pružili premium aplikaciju koja ih osigurava prilikom online pregledavanja ili korištenja bilo koje aplikacije na svojem uređaju." 

Avira Antivirus Security Pro je dostupan za Android 2.2 i novije verzije, te je trenutno lokaliziran za njemački, engleski, talijanski, francuski, španjolski, japanski i korejski.

19. travanj 2024 08:05